ONDERHOUD

Het is heel belangrijk om uw haarwerk goed te onderhouden. Gemiddeld moet een haarwerk, bij dagelijks gebruik, minimaal 1 keer per week gewassen worden. Zeker als u veel transpireert. Transpiratievocht kan het binnenwerk van een haarwerk aantasten en doen slijten.

 

WASSEN:

Voor het wassen van het haarwerk verwijdert u voorzichtig eventuele klitten. Maak een sopje van pruikenshampoo met koud / lauwwarm water. Laat uw haarwerk hier 5-10 minuten inliggen terwijl u hem luchtig even door dit sopje beweegt. Daarna goed uitspoelen. Aanbevolen wordt om uw haarwerk na het wassen een crème behandeling te geven; dit houdt het haar soepel en brengt de natuurlijke glans terug. Deze emulsies zijn zowel voor echt haar als voor synthetisch haar verkrijgbaar.

 

DROGEN :

Kopje
Kopje

Het haarwerk op een kopje plaatsen en op een natuurlijke wijze laten drogen.
NIET kammen of borstelen of droog föhnen.

 

 

 

 

STYLEN :

HWCCAls het haarwerk volledig is opgedroogd, kunt u uw haarwerk weer opkammen of borstelen en een pruiken spray gebruiken.

 

 

 

 

 

Tips :

Wijde kam
Wijde kam

Wij raden aan om een pruikenkam/borstel of kam met wijde tanden te gebruiken om uw haarwerk te ontklitten (zeker bij halflang en lang haar)

Wees voorzichtig als u in de buurt van een warmtebron staat (bijv de verwarming of open hete oven) Overmatige hitte kan de vezel beschadigen.

Gebruik geen scheermes voor het knippen van uw synthetische haarwerk; dit kan leiden tot rafelen en schade aan de vezel.

Uw haarwerk NIET kammen of borstelen wanneer deze nog nat is